Over mij

 

 

Ik leef al ruim 45 jaar in de Zaanstreek, een streek met veel kunstenaars en ook fotografen. Zo’n streek met zijn kunstenaars kon mij echt inspireren.
 

Wat mijn creativiteit betreft heb ik cursussen gevolgd bij Fluxus (Centrum voor kunsten in Zaanstad) waaronder fotografie. Ik heb een aantal jaar, met veel plezier, de Portfoliogroep van fotograaf Ge Dubbelman gevolgd en exposities gedaan.
 

Verder ben ik geïnspireerd door de fotografie van Loulou Beavers en Andrea Gulickx en tot heden volg ik hun workshops. Het zijn allebeide fotografen die met natuur werken en de creativiteit in hun cursisten stimuleren.
 

Ik neem deel aan het fotocollectief “de Zesfotografen’’. Wij komen een keer per maand bij elkaar en exposeren gemiddeld een keer per jaar samen. Deelnemen aan een fotogroep is zowel inspirerend als gezellig.
.

Wat mijn gereedschap betreft, ik werk zowel met de Canon 70D als met de smartphone, het is maar net wat ik bij mij heb of waar ik op dat moment voor gekozen heb. Ik werk met verschillende lenzen en ook graag met de lensbaby of de oude Helioslens. Een van mijn favoriete instellingen op mijn Canon is de mogelijkheid om multy exposure toe te passen. In de Multy Exposure modus voegt de camera de data en pixels van twee of meer belichtingen samen tot een foto. Je kunt er heel creatief mee werken, dus echt mijn ding.
 

De bewerkingen van de foto’s uit de Canon camera doe ik in Lightroom of Photoshop. De smartphone foto’s bewerk ik met voorkeur in Snapseed of andere bewerkingsapp.
    

Ik maak gebruik van Facebook en Instagram waarbij ik op Facebook meer foto’s plaats die met de Canoncamera gemaakt zijn, de foto’s op Instagram meestal met de smartphone genomen en bewerkt zijn.