Nieuws


  maart 2023

De tekst op de affiche spreekt voor zich.
     
  2+3 April 2022,
Het Weefhuis, Lagedijk 39, 1544BB Zaandijk
13-17 uur. Vrije toegang.

Trudi Sennhauser houdt zich geregeld bezig met het fotograferen van verval/urbex. Deze keer valt haar keuze op de beelden van een vergeten kunstenaar. De beelden/gebouwen zijn aan verval onderhevig en juist daardoor bijzonder. Trudi gebruikt verschillende technieken, verschillende lenzen en wisselt ook van camera’s wat de foto’s veelzijdig maakt.

Het vervallen beeldenbos van Klaas van den Brink (1930-2009)

Over de kunstenaar:

Klaas had een hobby om van materialen, die andere mensen niet meer gebruikten, kunstzinnige objecten te maken.
Hij verwerkte flessen, gebroken voorwerpen en andere materialen tot kunstzinnige bouwsels en tot kunstzinnige objecten. Bij een mooi lichtval zijn de bouwwerken bijzonder, het heeft iets spiritueels.
Het kleurenspel van al het glaswerk dat in bouwwerken zijn fascinerend.
De mandala achtige mozaïekwerken en de figuren in het bos schijnen een verhaal te willen vertellen.
Ik zie door mijn lens liefdesrelaties, gezinnen, kinderen, muzikanten maar ook sprookjesachtige taferelen. Zijn schilderijen zijn bijna vergaan maar je ziet achter de klimop het verhaal er nog in.
De natuur neemt de kunst in zich op, en laat het geheel stapsgewijs verdwijnen.
Het beeldenbos is in privébezit en niet openlijk toegankelijk, tevens maakt het verval van de objecten het betreden gevaarlijk.
     
 

7 en 8 december 2019

 

Er vindt weer een expositie plaats van de groep ZesFotografen waar ik deel van uit maak. Mijn thema is winterse weerspiegelingen.


Wanneer:
7 en 8 december 2019
13-17 uur

Waar:
Het Weefhuis
Lagedijk 39
1544 BB Zaandijk

Toegang is gratis


Voor uitgebreide informatie over leden en werken klik hier en hier

     
  September 2018


Foto-expositie Eigen Kijk

De fotogroep "De Zesfotografen" bestaat inmiddels uit zeven personen.

De zeven fotografen zijn: Esther Prinsze, Paul Verbunt, Trudi Sennhauser, Jacqueline Mulier, Tim Knol, Simone Ronchetti en Rob Verweij.

De zes fotografen tonen werken waar elk van de leden een duidelijke eigen visie heeft. Ook de persoonlijke voorkeur voor de manier waarop gefotografeerd wordt, is goed zichtbaar. De unieke stijl van de groepsleden zorgt ervoor dat er een diversiteit aan beelden te zien is. Met in elke foto een eigen sfeer en signatuur.

Eerder exposeerde de groep in Middelie, Noordeinde, Oosthuizen, Monnickendam Krommenie en Zaandam.

Zij exposeren in de Kunstgreep te Oostzaan,
12 september t/m 8 oktober 2018
Adres: Kerkbuurt 4, 1511 BD Oostzaan

http://www.dekunstgreep.nl/agenda/

     

  22 augustus 2017

Zesfotografen exposeert 27/8 - 17/9 2017 in de grote kerk te Oosthuizen

Klik hier voor meer informatie.


     

11 juni 2017

Zesfotografen exposeert 1-31 juli 2017 in de bieb te Krommenie.Onze fotogroep De Zes Fotografen heeft een nieuwe expositie in de toren van de Grote Kerk in Monnickendam.

Ons werk is te zien in de kerktoren van de Grote Kerk in Monnickendam van 6 tot en met 27 augustus 2016 op vrijdagen en zaterdagen van 12 tot 16 uur.

Wat onze exposities altijd gevarieerd maakt, is dat De Zes Fotografen ieder een eigen stijl hebben.

Elke fotograaf exposeert twee foto's. Van mij zijn het foto's die ik onlangs in het Zuiderzeemuseum heb genomen.

Ons thema sluit aan bij: '100 jaar droge voeten', in het kader van de herinnering aan de watersnoodramp in 1916.
Zie ook: http://www.waterkustland.nl/

Meer foto's over dit onderwerp vindt u onder Portfolio Historisch.

Klik hier voor een serie over winterlandschappen

Klik hier voor een serie tulpen
Visuele wandeling door winterlandschappen en tulpeninspiraties.

Ontwakende winterlandschappen op de foto’s stralen rust en harmonie uit.
De zon is nog niet te zien en er is een diffuus licht in zacht roze en paars te zien.
De mist omsluit de boomstammen die als lange bewakers lang de weg opgesteld staan.
Sfeerbeelden zo kun je de landschap canvassen noemen.
Vervolgens ga ik over tot een canvasbeeld van tulpen en sneeuw met de passende naam sneeuwtulpen.
Een wonderlijke combinatie waarin de tulpen haast tastbaar zijn.
De tulpeninspiraties zijn afwisselend van beeld, namelijk van macrofotografie tot een abstract beeld. Sommige met een bewust onscherp beeld. De kunstzinnige inslag van mij neemt hier het voortouw.

Laat u zich verrassen tijdens deze visuele wandeling in
de bibliotheek in de Westzijde 170a te Zaandam.
Datum: 2 t/m 31 maart 2015

De bibliotheek aan de Heiligeweg 170 te Krommenie
Datum: 2 t/m 28 april 2015

albanie

Klik op plaatje voor fotoreportageZuid Albanië juni 2014

Onontdekte parel tussen Kroatië en Griekenland. Een land met kilometers lange kusten, drie Unesco werelderfgoed locaties, nauwelijks toerisme, en altijd mooi weer. Het bestaat nog, en is met twee uur vliegen via Corfu en de speed ferry naar Saranda, snel bereikbaar. Albanië is hard op weg om een toeristisch paradijs te worden. Nog niet zo commercieel als de buurlanden, is het heerlijk om nog van een authentieke cultuur te genieten. Tegenliggers op de weg zijn een koe of een schildpad, dus haast moet je niet hebben. Eeuwenlang heeft Albanië een buitenlandse invloed gekend, en dat zie je nog terug aan de talloze Romeinse erfenissen. Of neem de Unesco werelderfgoed locatie Butrint, een complete Romeinse stad, nog bijna compleet bewaard gebleven. Of het tweede erfgoed, de citadel op de berg, Chirokaster. Natuur in overvloed en in de meest ruige vorm, zoals het blauwe oog en zwarte oog, twee bronnen die ijskoud helder water met een enorme snelheid uitspuiten.   
Albanië varieert van uitnodigende stranden langs de kust, tot besneeuwde bergen in het binnenland. Door de lange geïsoleerde status tijdens het communisme, kun je het echte Albanese leven nog in al zijn puurheid beleven. Van originele maaltijden tot de gastvrijheid die je overal tegenkomt.  Een paradijs voor motorrijders en campers, want de wegen nodigen uit tot heerlijk rustig rijden en genieten van het landschap. Wel uitkijken voor de overstekende koeien en schildpadden.


De duikers van Potti Diving, Extreme Divers, Down Under, Duik Service Techniek Nederland, en Archeodive poseren trots bij dit kunstwerk, dat kort daarna onder water verdwijnt.
Vanaf 30 maart een nieuwe onderwaterattractie rijker in Het Twiske.

onderwaterplatform twiske

Klik op een plaatje voor fotoreportage

Duikscholen slaan handen ineen voor veiliger duiken in Het Twiske, en plaatsen voor de start van het duikseizoen, een onderwaterplatform.

Het Twiske, een ideaal gebied voor sportduikers, maar met een nadeel. De bodem bestaat niet uit hard zand of rotsen, maar uit veen en modder. Voor beginnende duikers een risico wanneer ze hiermee in contact komen. Het zicht is dan meteen verdwenen, en paniek ligt op de loer. Daarom dat een aantal duikscholen samenwerken om de veiligheid onder water te vergroten door middel van het plaatsen van een onderwaterplatform. Richard Wintershoven van Down Under uit Landsmeer: “Een aantal jaren hebben wij al een platform geplaatst aan de kant van Den Ilp, en daar kan iedereen gebruik van maken. Om ervoor te zorgen dat de duikers niet teveel op een plek blijven, is het idee gekomen om ook aan de Oostzaankant een platform te plaatsen. Hier oefent ook de brandweer vaak, dus voor hen is het ook opsteker”.

Veel beginnende duikers nemen de eerste blik onder water in Het Twiske, en als zij dit met plezier en veilig kunnen doen, dat hebben ze de rest van hun duikcarrière daar voordeel van.

Dick Wals van het Twiske beheer houdt alles nauwlettend in de gaten, want hij is verantwoordelijk voor de veiligheid in Het Twiske. Hij moet zorgen dat de sportvissers, de duikers, de zwemmers, en andere recreanten elkaar niet in de weg zitten. Door het plaatsen van een oefenplatform komen de duikers niet plotseling boven, maar blijven ze in de buurt van het platform, die aan de oppervlakte met een boei gemarkeerd is.© 2014-2023 Trudi Sennhauser