Over Trudi Sennhauser

Trudi Sennhauser is geboren in Zwitserland en woont sinds 1977 in de Zaanstreek. Als amateur-fotograaf legde zij al lange tijd beelden vast. Met de komst van de digitale fotografie is zij haar hobby serieuzer gaan uitoefenen. Met de spiegelreflexcamera Canon EOS 450D als derde oog heeft ze verschillende cursussen en workshops gevolgd. Tegenwoordig fotografeert zij met de Canon EOS 70D.

Trudi heeft de afgelopen jaren steeds nieuwe uitdagingen gezocht in het fotograferen en verschillende series gemaakt voor foto-exposities.
De relatie natuur – techniek heeft ze vastgelegd in boeiende series. Zoals de beelden van bijvoorbeeld stilstaande rode havenkranen met koeien, vergane schepen in het veenweidelandschap en overwoekerde bruggen.  De meeste fietsers proberen zo snel mogelijk fietstunnels te passeren, maar Trudi legt juist de schoonheid van deze techniek, het licht en de voorbijgangers weer. Ook maakte ze een bijzondere serie over de afvalcentrale.
Tegenwoordig legt zij zich toe op bloemenbeelden. Deze zijn vaak van een verrassend mystiek abstracte karakter. Door het spelen met licht en een kleine scherptediepte worden het bijzondere beelden.

In de loop der jaren heeft Trudi zich toegelegd op natuurfotografie, nachtfotografie, klassieke auto’s en motoren, architectuur en het fotograferen van mensen. Haar vakanties benut zij ook om beelden vast te leggen. Zo heeft zij het boek “ IJsland Impressie” gepubliceerd. (zie Links)


© 2014-2023 Trudi Sennhauser